CONCURSUL NAȚIONAL INTERDISCIPLINAR CHIMIE ȘI ȘTIINȚE ”IOAN ZGÂRCIU”

Zgarciu

Știința este omniprezentă în viața noastră și reprezintă oportunități nesfârșite pentru copii de a învăța despre lume și mediul înconjurător.

Totodată, știința este un proces de învățare prin observare și experimentare. Un copil pasionat de știință devine o sursă de idei productive, participă activ în clasă, dezvoltă hobby-uri și își lasă imaginația să zboare. Fiecare succes și fiecare eșec în însușirea științelor de către elevi înseamnă dezvoltarea unor abilități care evoluează continuu și care îi va forma pentru viitor.

În acest context, considerăm că este de datoria școlii de a crea, de a reface și, mai ales, de a armoniza relațiile copiilor cu știința, oferindu-le astfel oportunități  pentru exprimarea opiniilor și preluarea ideilor, favorizând crearea propriei lor gândiri.

Noi, dascălii și cei dintâi îndrumători pe calea cunoașterii științifice, avem bucuria și satisfacția de a-i însoți pe copii în procesul de învățare, oferind resurse, implicare și deschidere către practici educaționale.

O astfel de „călătorie inițiatică“ pe drumul cunoașterii ne dorim să fie și Concursul Național Interdisciplinar „Ioan Zgârciu“, chimie și științe.

Este o competiție care ajunge anul acesta la a III-a ediție și care și-a propus să omagieze un dascăl remarcabil al județului Neamț, ale cărui valențe profesionale și umane au sporit reputația elitistă a Colegiului Național Petru Rareș și au adus onoare profesiei noastre.

Totodată, ne dorim să oferim copiilor prin participarea la acest concurs posibilitatea de a aprofunda frumusețea austeră a științelor și de a-și confirma traiectoria viitorului.


Revista-Microuniversul-chimic-de-la-atom-la-materie-nr.-2

Anexe:

1. Invitație

2. Prezentare proiect

3. Regulamentul concursului

4. Fișa de înscriere

5. Declarație concurs

6. Declarație prelucrare date cu caracter personal

7. Acord parteneriat

8. Ioan Zgârciu

9. Centralizator premii


Ediția a II-a, 2021