Hai în viitor !!!

Datorită progresului ştiinţific şi tehnic, viitorul ne va rezerva surprize importante. Evenimentul organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ, pe data de 19 mai 2017, îţi va deschide porţile lumii de mâine. Hai să ne imaginăm viitorul împreună şi să înţelegem ce consecinţe va avea asupra noastră!

Ediţia din anul 2017 va avea următoarele secţiuni:

  1. Concurs național dedicat elevilor
  2. Conferinţe tehnico-științifice
  3. Alte activități

Concurs național dedicat elevilor

La acest concurs, deschis elevilor de gimnaziu şi liceu, vom premia cele mai reuşite proiecte ştiinţifice care vor prefigura viitorul. Proiectele trebuie să abordeze o tematică legată de oportunitățile sau problemele pe care le va aduce progresul tehnic sau de soluţii la aceste probleme, cu scopul de a conștientiza publicul în privința impactului evoluției tehnologice.

Ca și la ediția anterioară, vor fi acordate premii în bani (locurile I – III, mențiuni, premiu special pentru originalitate). Toţi participanţii (autori şi coordonatori) calificaţi în etapa finală vor primi diplome de participare.

Înscrierea la concurs este gratuită și se face conform regulamentului pe care îl găsiți la finalul acestui document. Prezenţa finaliștilor la etapa finală este dorită, dar nu este obligatorie. Alte informaţii despre eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a concursului (Hai în viitor! 2017).

Pentru informaţii legate de concurs sau de prezenţa dumneavoastră la eveniment, puteţi lua legătura cu noi prin e-mail sau telefonic (0723.663.741 – prof. Alexandru Iacob).

Conferinţe

Cadre universitare şi specialişti din domeniul tehnologiilor de vârf (cibernetică, robotică, aviație ş.a.) vor prezenta cele mai noi proiecte la care lucrează.

 

Activități conexe

Cu prilejul finalei veți putea participa la dezbateri pe teme tehnico-științifice, la o sesiune de observații astronomice cu lunete și telescoape din dotarea școlii organizatoare.

Programul activităților

8:00 / Deschiderea festivă

Va avea loc în sala de festivități a Colegiului

10:00 / Sustinerea prezentarilor

1. In sala de festivitai 2. In kaboratorul de fizica