InfoKid 2018, 24-26 mai 2018

Ideea proiectului a venit din dorinţa de a deschide apetitul pentru informatică al elevilor încă din clasele primare şi de a-i încuraja să se adâncească în cunoaşterea calculatorului şi a posibilităţilor oferite de acesta. Deoarece suntem în secolul calculatorului, considerăm că pentru orice domeniu pe care elevii îl vor alege în viitor vor avea nevoie de minime cunoştinţe de informatică. Noi vrem să le oferim motivaţia pentru a începe să studieze informatica încă din clasele primare sau gimnaziale.

Din experienţa noastră de-a lungul anilor am observat că în domeniul informaticii obţin performanţe şi rezultate deosebite doar elevii din mediul urban, deoarece în mediul rural nu există cele necesare pentru ca elevii să poată ajunge la standarde înalte. De aceea, ne dorim să atragem  la acest concurs şi elevii din mediul rural, şi cu această ocazie să efectuăm un studiu în legătură cu deschiderea spre învăţarea informaticii a acestora. Ca urmare a acestui studiu, pe viitor, vom derula proiecte care să susţină aceşti elevi cu potenţial, dar fără posibilităţi.

În zilele noastre vedem o tendinţă a oamenilor de a-şi pune propriul interes mai presus de orice şi de a face totul pe cont propriu. Mai mult, majoritatea oamenilor uită că o societate se întemeiază pe relaţiile interumane şi că evoluţia se bazează pe colaborare. Considerăm că este necesar să îi învăţăm pe copii încă de mici necesitatea şi avantajele lucrului în echipă şi în acelaşi timp să le oferim un mediu în care spiritul de competiţie să se dezvolte sănătos, printr-o competiţie corectă.

Mulţi tineri utilizează calculatorul doar pentru reţelele de socializare, lucru care, potrivit studiilor, îi face, paradoxal, mai puţin sociabili în relaţiile de zi cu zi, unii chiar pierzându-şi capacităţile de comunicare datorită acestor mijloacelor de socializare virtuale. Prin acest concurs încercăm să le oferim şi o altă perspectivă asupra activităţilor pe care le pot desfăşura la calculator, activităţi care să fie benefice şi nu dăunătoare.

Un alt motiv pentru care considerăm necesar acest concurs este descoperirea elevilor pasionaţi de informatică care doresc ca pe viitor să aprofundeze studiul calculatorului şi de a-i susţine ulterior, astfel încât să poată participa la concursuri şi olimpiade de mare anvergură.

 

Ideea proiectului

Regulament proiect

proiect2018
 regulament2018

 

Built Process

Gallery