PREMIERE LA C.N.P.R., Olimpiadele Francofoniei

Joi, 19 aprilie 2018, la orele 11, va avea loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ, premierea concursului Olimpiadele Francofoniei, concurs interjudeţean şcolar de creaţie literară în limba franceză, de pe lista CAER 2017-2018 a Ministerului Educaţiei Naţionale, organizat o dată la doi ani, fără finanţarea ministerului, de către CNPR.

La ediţia de anul acesta, a cărei temă a fost De ce trebuie să păstrăm intact patrimoniul naţional?, au participat 40 de tineri, cu vârste între 13 şi 18 ani, din 20 de judeţe ale ţării. Lucrările trimise pe adresa liceului au fost evaluate, în etapa finală, de către un juriu francez din Roanne, desemnat de unul dintre partenerii concursului, Asociaţia de prietenie Le Roannais din oraşul Roanne, înfrăţit cu Piatra-Neamţ, care va acorda diplomele şi medaliile.

Alţi parteneri ai concursului: filiala Piatra-Neamţ a Asociaţiei Române a Profesorilor Francofoni, Asociaţia de prietenie Piatra-Neamţ – Roanne, Asociaţia ADIFLOR, din Paris, Franţa (care va acorda cărţile premiilor).

Anul acesta, vor fi acordate trei premii, două menţiuni şi un premiu special, după cum urmează:

  1. Premiul I: RUSU Cristiana, Liceul Teoretic Mihail Sadoveanu, Borca, jud. Neamţ, cls. a XI-a, prof. Gheorghe Carază.

  2. Premiul al II-lea: GALIUC Raluca, Şcoala gimnazială I. Cuza, Roman, jud. Neamţ, cls. a VI-a, prof. Cristina Tărîţă

  3. Premiul al III-lea: PAŞPARUGĂ Cosmina Elena, Colegiul Naţional Petru Rareş, Piatra-Neamţ, cls. a XII-a, prof. Cristina Grigori

  4. Menţiune: YANG Luisa, Colegiul Naţional Petru Rareş, Piatra-Neamţ, cls. a XI-a, prof. Cătălina Boghian

  5. Menţiune: DAVID Adrian, Şcoala gimnazială Şt. O. Iosif, Tecuci, jud. Galaţi, cls. a VIII-a, prof. Cati Gheorghiu

  6. Premiu special: LUCA Andreia, Colegiul Naţional Petru Rareş, Piatra-Neamţ, jud. Neamţ, cls. a XI-a, prof. Loredana Mitrea.

După un cuvânt de deschidere al elevilor de la CNPR şi un mic spectacol de bun venit, premierea se va face de către Preşedintele Asociaţiei franceze Le Roannais, dl. Daniel ROULET, fostul primar al comunei Riorges din Franţa. El va înmâna diplomele, medaliile şi cărţile câştigătorilor.

Felicitări concurenţilor!

Premiere Olimpiadele Frncofoniei