Promovarea profesiei de asistent social


În urma parteneriatului încheiat între Colegiul Național ,,Petru Rareșʼʼ din Piatra Neamț și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, sucursala teritorială Neamț, în ziua de 20 martie 2018 – Ziua Mondială a Asistenței Sociale – elevii Rareșului au beneficiat de o activitate cu specific de Orientare școlară și profesională, cu tema – Promovarea profesiei de asistent social.

Activitatea s-a desfășurat în Sala de Festivități a colegiului cu sprijinul conducerii Colegiului și sub coordonarea psihologului școlar, prof. Ramona Vornicu.

Publicul țintă a fost constituit din elevii claselor a IX a, a X-a, a XI-a de la profilul Științe sociale, iar reprezentanții din partea Colegiului Național al Asistenților Sociali din România au fost: asistent social principal la CJRAE Neamț – Eliza Ventaniuc, asistent social principal la DGASPC Neamț – Mirela Orza-Cohut și asistent social specialist la Spitalul Județean Neamț – Daniel Manea.

Specialiștii le-au oferit elevilor informații despre istoricul Școlii de Asistență Socială, rolul, valorile și principiile etice ale asistenței sociale, atribuții și responsabilități, mediul de activitate, domeniile în care se poate profesa având diplomă de asistent social, exemplificări de cazuri din teren.

Un criteriu valoros în alegerea carierei este – buna informare. Această activitate a oferit elevilor șansa de a fi informați real și direct de către specialiști, despre un domeniu profesional care ar putea reprezenta un interes de viitor pentru ei.


 

Gallery