#on-line

Pe fundalul pandemiei de coronavirus, care a împins multe state să închidă școlile pe o perioadă care se poate extinde mai multe săptămâni, profesorii din România sunt acum provocați să se adapteze rapid și să transmită un mesaj important elevilor: învățarea continuă dincolo de școală și cu instrumente online accesibile tuturor și multă determinare, putem face progrese împreună și, mai mult decât oricând, putem încuraja elevii să învețe și să lucreze independent.

Pentru a crea niște obiceiuri de succes profesorii trebuie să comunice cu fiecare clasă în parte, în grupuri de mesagerie electronică organizate în prealabil. Tot acest context înseamnă mai mult timp de pregătire și un efort mai mare de coordonare. Chiar dacă nu va putea fi recuperată întru totul interacțiunea din clasa fizică și nu toate orele vor putea fi organizate online, procesul este fezabil, cu motivație și multă răbdare. Succesul unui astfel de demers ține întâi de toate de o planificare cât mai bună.

Profesorii Rareșului sunt pregătiți să facă față și acestei noi provocări prin profesionalism și dedicație.. Prin urmare, dorim să venim în întâmpinarea nevoilor, așteptărilor și doleanțelor elevilor noștri, punându-le la dispoziție diverse materiale care, fără a avea pretenția de a suplini activitatea la clasă, vor contribui la păstrarea și chiar sporirea interesului pentru descoperirea și dezvoltarea intelectuală.

NAȚIONALE


#1 Program educativ TELEȘCOALA

https://www.edu.ro/home-slider/1-program-educativ-tele%C8%99coala


#2 Subiecte la matematică pentru admiterea în clasa a IX-a (din 1933 până în 2019) și bacalaureat (din 1825 până în 2019)

https://sorinborodi.ro/subiecte_examene.html?fbclid=IwAR1anZQ5kbDB77ys7zozO2unuOtIgccg6h2xpwRCujZfVvaohaKb4mvzsTA

 

#3 Subiecte examene naționale

http://subiecte.edu.ro/2020/

 

#4 Modele EDU BAC; competențe Engleză, Franceză, Germană - proba C

https://profesorjitaruionel.com/2018/02/20/modele-edu-bac-2019-competente-engleza-franceza-germana-proba-c-modele-2018-2017-2016-edu-calendar-programa-competente/

 

#5 Lecții video la matematică

https://www.profesorultau.ro/?fbclid=IwAR3hSIkbM32TWHZRGaCEphVOC_JT7kH5IGxgiJj4izpRYVhe39Pd7bYaxy0

 

#6 Teste de antrenament, bacalaureat și evaluare națională clasa a VIII-a

https://rocnee.eu/testeantrenament/

 

de ale noastre: 

#7 Listă cărți de alungat plictiseala

 

#8 Educație muzicală

 

#9 Articole educaționale - limba și literatura română

 

 

Profesorii Colegiului Național Petru Rareș vor contacta elevii pe platforma educațională ZOOM pentru a realiza lecții virtuale. - https://www.youtube.com/watch?v=3ENzp9UwntM

Pe grupurile de lucru stabilite la nivelul fiecărei clase sunt transmise materiale educaționale pentru toți elevii la toate disciplinele din planurile cadru.